AKTUELNO

Žena je prvo verbalno, a zatim fizički nasrnula na doktorku svog supruga, navodi se u saopštenju Sindikata lekara i farmaceuta.

Supruga pacijenta koji se leči u niškoj ambulanti “Duško Radović” u samom centru Niša, kako kažu u Sindikatu lekara i farmaceuta Srbije pri niškom Domu zdravlja, vređala je, a potom i fizički nasrnula na lekarku iz ove zdravstvene ustanove. U policiji potvrđuju da se inicident dogodio i kažu da je protiv napadača podneta krivična prijava.

Psovke, a zatim udarci - 30-godišnja žena iz Niša, 1. oktobra je, navode u Sindikatu, ušla u klinč sa izabranom lekarkom svog supruga.

- Supruga pacijenta koja se leči u pomenutoj ambulanti je bez razloga i ničim izazvana prvo verbalno, a zatim fizilki nasrnula na našu doktorku. Uvredljive reči, kao i pominjanje članova porodice koje je izgovorila, a zatim i fizički nasrnula, dovelo je do lakše povrede glave naše doktorke - navode u Sindikatu lekara i farmaceuta.

U Sindikatu mole Nišlije da budu strpljiviji i kulturniji prema medicnskom osoblju. Policija je, kažu u Policijskoj upravi Niš odmah reagovala i obavestila Osnovno javno tužilašto o incidentu.

Dodaju da je zbog sumnje za nasilničko ponašanje, protiv napadača podneta krivična prijava.

#Dom zdravlja

#Lekar

#Nasilje

#Niš

'